Dobry Posiłek 23.09.2025

Nasza misja:

“Zdrowie pacjenta celem nadrzędnym“


Home» Dobry Posiłek 23.09.2025
23.09.2025
Śniadanie – dieta podstawowa
kawa zbożowa z mlekiem z /c 250 ml (gluten, białko mleka, łubin)
zupa mleczna z makaronem 300 ml (białko mleka, gluten, jaja)
chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (gluten)
chleb Graham 40 g (gluten)
masło 82 % 15 g (białko mleka)
jajko gotowane kl. M 1 szt. (jaja)
mix sałat 30 g

Obiad – dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

zupa selerowa z zacierką 400 ml (gluten, seler, jaja, białko mleka)
udko gotowane 180 g
sos biały 100 ml (gluten, białko mleka)
cukinia gotowana 120 g (gluten)
kompot z owoców mrożonych b/c 250 ml