Dobry Posiłek 18.03.2025

Nasza misja:

“Zdrowie pacjenta celem nadrzędnym“


Home» Dobry Posiłek 18.03.2025

18.03.2025

Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (gluten, białko mleka, łubin)
chleb Graham 150 g (gluten)
masło 82 % 15 g (białko mleka)
parówka drobiowo- wieprzowa homogenizowana parzona 1 szt (gluten, soja)
ketchup 15 g
mix sałat 30 g
maślanka 200 ml (białko mleka)
pieczywo chrupkie 30 g (gluten)

Obiad – dieta podstawowa

zupa pomidorowa z zacierką 400 ml (seler, gluten, jaja, białko mleka)
pulpet wieprzowy 100 g (jaja, gluten)
sos pieczarkowy 100 ml (gluten, białko mleka)
ziemniaki z tłuszczem 250 g
surówka colesław 120 g (białko mleka)
kompot z owoców mrożonych z/c 250 ml