Dobry Posiłek 20.02.2025

Nasza misja:

“Zdrowie pacjenta celem nadrzędnym“


Home» Dobry Posiłek 20.02.2025

20.02.2025

Śniadanie – dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (gluten, białko mleka, łubin)
chleb Graham 150 g (gluten)
masło 82 % 15 g (białko mleka)
pasta z wędliny 60 g (soja, białko mleka)
roszponka 30 g
jogurt naturalny 150 ml (białko mleka)
jabłko 1 szt.

Obiad – dieta łatwo strawna

krupnik z ziemniakami 400 ml (gluten, seler, białko mleka)
filet z indyka gotowany 100 g w sosie koperkowym 100 ml (gluten)
kopytka 250 g (gluten, jaja)
marchewka gotowana 120 g (gluten)
kompot z owoców mrożonych z/c 250 ml