Dobry Posiłek 19.02.2025

Nasza misja:

“Zdrowie pacjenta celem nadrzędnym“


Home» Dobry Posiłek 19.02.2025

19.02.2025

Śniadanie – dieta podstawowa

kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (gluten, białko mleka, łubin)
zupa mleczna z płatkami owsianymi 300 ml (gluten, białko mleka)
chleb mieszany pszenno-żytni 80 g (gluten)
chleb Graham 40 g (gluten)
masło 82 % 15 g ( białko mleka)
jajko gotowane kl. M 1 szt. (jaja)
pomidor 50 g

Obiad – dieta łatwostrawna;

zupa jarzynowa z ziemniakami 400 ml (gluten, seler, białko mleka)
gulasz wieprzowy dietetyczny 150 g (gluten)
kasza jęczmienna na sypko 250 g (gluten)
buraki gotowane 120 g
kompot z owoców mrożonych z/c 250 ml