Dobry Posiłek

Nasza misja:

“Zdrowie pacjenta celem nadrzędnym“


Home» Dobry Posiłek

Szanowni Pacjenci,

uprzejmie informujemy, iż od 9 listopada 2023 roku, SPZOZ Szpital Specjalistyczny Nr 1 w Bytomiu przystąpił do programu pilotażowego ,, Dobry posiłek w szpitalu” wprowadzonego przez   ( Rozporządzenie Ministra Zdrowia) z dnia 25 września 2023r., dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach.

Celem programu pilotażowego jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.

 

 

Zgodnie z wytycznymi na niniejszej stronie będą publikowane, codziennie (w dni robocze) jadłospisy oraz zdjęcia posiłków z danego dnia.

 

GODZINY WYDAWANIA POSIŁKÓW (godziny orientacyjne)

Śniadanie   – 8:00

Obiad         – 12:00

Kolacja       – 17:00

II kolacja    – 20:00

 

 

JADŁOSPIS 06.05-12.05.2024 – (pobierz)

LISTA ALERGENÓW – (pokaż)

 

Dobry Posiłek – Archiwum(zobacz)

Dobry Posiłek dnia 21.04.2024(zobacz)
Dobry Posiłek dnia 22.04.2024(zobacz)
Dobry Posiłek dnia 23.04.2024(zobacz)
Dobry Posiłek dnia 24.04.2024(zobacz)
Dobry Posiłek dnia 25.04.2024(zobacz)
Dobry Posiłek dnia 26.04.2024(zobacz)
Dobry Posiłek dnia 28.04.2024(zobacz)
Dobry Posiłek dnia 29.04.2024(zobacz)
Dobry Posiłek dnia 30.04.2024(zobacz)
Dobry Posiłek dnia 01.05.2024(zobacz)
Dobry Posiłek dnia 02.05.2024(zobacz)
Dobry Posiłek dnia 03.05.2024(zobacz)
Dobry Posiłek dnia 06.05.2024(zobacz)

07.05.2024

Śniadanie – dieta łatwostrawna z ograniczeniem tłuszczu:

kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (gluten, białko mleka, łubin)
zupa mleczna z z makaronem 300 ml (gluten, jaja, białko mleka)
bułka pszenna 120 g (gluten)
masło 82% 15 g (białko mleka)
szynka konserwowa 40 g (soja)
rukola 30g

Obiad – dieta podstawowa:

zupa selerowa z zacierką 400 ml ( gluten, seler, jaja, białko mleka)
udko pieczone 180 g
ziemniaki 250 g
mizeria 120 g (białko mleka)
kompot z owoców mrożonych z/c 250 ml